Reeds behaalde doelen

Lieve allemaal,

Ik heb niet meteen toen ik met deze lijst begon de blog aangemaakt. Ik zat er nog over te twijfelen of ik dit wel echt wilde en waarom dan en ook met name of mensen me dan niet ‘lame’ zullen gaan vinden. Maar aan die mensen moet ik uiteraard lak hebben. Ik doe dit voor mezelf, omdat ik het leuk vind veel met mijn hobby’s bezig te zijn en ook omdat mijn vrienden het sowieso leuk vinden om dit te lezen. Verder zijn er ook nog de gedachten in mijn hoofd: ‘Je gaat dit toch nooit volhouden, je schrijft een paar blogs en daarna is het weer voorbij’. Maar dat betekent niet dat ik het niet moet proberen. Op dit moment vind ik het leuk. Het kan zijn dat ik er klaar mee ben na een paar blogs, maar dat zie ik dan wel weer. Ik bepaal uiteindelijk toch zelf wat ik doe.

Op het moment dat ik de blog aanmaakte, heb ik dus wel al een aantal doelen van de lijst ‘gedaan’ of ‘gehaald’. Ik heb de lijst afgemaakt en deze op een aparte pagina op mijn site gezet. Ik heb een blog aangemaakt. Hier kan ik niet zoveel over vertellen, behalve dat ik het ontwerpen van de blog erg moeilijk heb gevonden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een achtergrond met paardenbloemen, omdat ik die mooi vind. Ik wil uiteindelijk zelf een achtergrond ontwerpen, maar daar had ik nog even geen zin in.

De verdere doelen die ik al heb behaald, zijn:
12. Maak een lijst van 25 inspirerende quotes
18. Weegschaal bestellen
28. 10 kilometer hardlopen
30. Fietsen met klikpedalen
31. 20 kilometer fietsen
35. 5 kilometer skaten
78. Millionairsgebak van Ottolenghi maken (uit het boek Sweet)

Over doel 18 valt niet zoveel te vertellen. Ik heb een weegschaal besteld, omdat ik overgewicht heb en graag wil afvallen. De weegschaal die ik heb besteld, is zo’n ‘slimme’ weegschaal, die meer dan alleen je gewicht bijhoudt. Hij houdt ook mijn vetpercentage, botdichtheid en weet ik veel wat nog allemaal bij. Ik weet niet hoe betrouwbaar dit allemaal is en ik hoef ook niet per se meteen heel snel af te vallen. Ik ben met name mijn leefstijl aan het aanpassen, zodat ik dit de rest van mijn leven vol kan houden. Alle routines die iedereen zou moeten hebben, zijn tijdens mijn depressie er helemaal bij ingeschoten, zoals elke dag ontbijten en fruit eten. Ik hou erg van routine en voel me een stuk beter nu ik dit allemaal bijhoud. Tot nu toe gaat het goed. Ik weeg mezelf één keer per week en ben er al achter dat de weegschaal niet betrouwbaar is. Tussen de eerste en de tweede meting zat al zes kilo verschil (kilo’s eraf) en bij de derde meting was dat er weer bij. Dat klopt dus niet helemaal… maar goed. Het gaat ook niet om het exacte getal, maar dat er uiteindelijk wat af gaat. Ik zou me ook op mijn coschap/werk kunnen wegen, ik ga er vanuit dat dat wel betrouwbaar is.

Doel 28 heb ik al op 2 januari van dit jaar gehaald. Ik ben vanaf het begin van mijn coschappen serieus begonnen met hardlopen, dat was in september 2018. Ik begon toen te trainen voor de bruggenloop, wat een enorm gezellige en leuke loop is. Ik heb hem twee keer gelopen, voor het Erasmus MC. Daarna heb ik meerdere 10 kilometers en halve marathons gelopen en was ik aan het trainen voor de marathon van Rotterdam, mijn eerste. Deze werd uitgesteld door corona. Toen is mijn motivatie om nog te gaan hardlopen enorm gekelderd: ik vind het moeilijk om te gaan hardlopen als ik niet ergens voor train. Ik loop veel fijner met een schema. Mijn conditie werd dus veel slechter. In december begon ik weer met wat vaker hard te lopen, maar dit was altijd onder de 10 kilometer, terwijl ik echt van lange afstanden hou. Het was toen ik deze lijst maakte een belangrijk doel om weer die dubbele cijfers te bereiken. Op 2 januari werd er door de NN Running Day een virtuele race georganiseerd. Tijdens het lopen hoorde je allerlei weetjes over 2020 en werd je aangemoedigd. Je vrienden/familie konden berichtjes inspreken om je tijdens je ‘race’ aan te moedigen. Mijn moeder heeft er heel veel ingesproken en dat was erg fijn. Uiteindelijk heb ik er 1 uur en 2 minuten over gedaan. Een stuk langzamer dan dat ik eerst was, maar ik heb de dubbele cijfers weer bereikt! Nu ga ik met het programma ‘Have a Good Winter Run’ van Annemerel de Jongh en Arthur van Dijk trainen voor een snellere halve marathon. Niet dat ik mijn PR ga kunnen verbeteren (1:55:55 is best wel snel voor mij), maar ik wil mijn afstanden weer uitbouwen en weer consequent 3 keer per week trainen.

Op 1 januari haalde ik doel 30 en 31 in één keer. Met het nieuwe jaar gaan we altijd naar mijn oma (in Delft) en ik besloot erheen te fietsen, op mijn racefiets. Deze heb ik in juli gekocht en ik heb er pas in november/december klikpedalen op laten zetten, omdat ik dit echt een eng idee vond. Nu zaten de klikpedalen er dus al een paar weken op, maar ik durfde nog steeds niet met de klikschoenen te fietsen. Ik ben erg bang om te vallen (nog steeds). Toch besloot ik op de eerste dag van het jaar iets te doen wat ik eigenlijk niet durfde en het bleek heel erg mee te vallen. Ik ben niet gevallen en het was fijn om weer eens op de fiets te zitten. Het begon alleen keihard te regenen, toen ik 5 kilometer onderweg was. Nu vind ik normaal regen niet zo erg. Ik zeg altijd – als ik niet in de regen wil fietsen, had ik geen fiets moeten kopen, terwijl ik in Nederland woon. Maar nu zat ik helemaal doorweekt en verkleumd bij mijn oma tegen de verwarming aan en ik droogde gewoon niet op. Ik had schuurplekken op plekken waar je die niet wil hebben en ik was erg oncomfortabel. Op de terugweg fietste ik verkeerd en had ik doel 31 ook te pakken (20 kilometer fietsen – zonder pauze dan). De douche toen ik thuis kwam, was wel een van de beste die ik ooit had gedaan. Dat dan weer wel.

Op 31 december heb ik 6,64 kilometer geskate, door Rotterdam. Ik heb skates gekocht bij de Decathlon. Ik heb met een vriendin afgesproken om een wintertriatlon te gaan doen: 10 kilometer hardlopen – 50 kilometer fietsen – 20 kilometer schaatsen. Schaatsen kun je echter niet zo makkelijk trainen – je moet elke keer een kaartje kopen voor de schaatsbaan en uiteindelijk wordt dat een duur grapje. Ik dacht dus – met skaten train je ongeveer dezelfde spieren en je traint in ieder geval je balans. Ik denk niet dat die wintertriatlon doorgaat, maar ik vind skaten sowieso wel leuk om te doen. Oudjaarsdag was de eerste keer dat ik de skates gebruikte en het was echt weer even wennen. Ik droeg geen bescherming – eigenwijs, ik weet het, maar ik vind het er echt niet uit zien – en ik ging van paaltje, naar muur, naar ook maar iets anders waar ik me aan vast kon klampen. Maar het was wel leuk. Uiteindelijk ging het beter. En ik ben niet gevallen!

Over de andere behaalde doelen, zal ik aparte stukjes schrijven 🙂

Liefs,

Anouk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s