Frontline Hero Bear

Ik ben eigenlijk altijd al met creatieve dingen bezig geweest, zo hou ik heel erg van tekenen, schrijven en andere vormen van creatief bezig zijn. Een vorm hiervan is handwerk, zoals haken en breien. Haken gaat bij mij wat sneller dan breien, vandaar dat ik dat liever doe. 

Grote schoonmaak/opruiming

Het probleem is alleen dat ik heel vaak projecten niet afmaak, maar wel vaak aan nieuwe projecten begin. Dan verlies ik uiteindelijk mijn interesse en de wol en de materialen blijven zich maar opstapelen (onder mijn bed). Uiteindelijk past er niets meer bij. Toen mijn beste vriendin ging verhuizen, kreeg ik al nachtmerries over het verhuizen van al die wol, waar ik waarschijnlijk nooit meer wat mee ging doen. Ik besloot dus om goed uit te gaan zoeken wat ik nou allemaal in huis had en wat ik echt nog wilde afmaken. Ik was hier kritisch in; het is gewoon niet reëel dat ik nog zoveel dekens en truien en jurkjes ging maken. Ik vond het zonde om die grote hoeveelheid wol zomaar weg te gooien en besloot dit te doneren aan een goed doel of weg te geven aan mensen, die het niet zo breed hebben, maar wel graag willen gaan breien/haken. Ik zit in verschillende Facebookgroepen, die over haken gaan. Ik besloot om wat te doneren in de Facebook groep van Haakplein, Fighting Cancer en de Goedgemutst actie van het Ouderenfonds. Uiteindelijk heb ik verschillende mensen blij kunnen maken. Een van deze mensen maakt een deken voor haar zieke dochter, een ander maakt een deken voor een kwetsbare oudere, die continu opgenomen ligt in het ziekenhuis en er worden mutsen van gemaakt, die verstrekt worden aan kankerpatiënten in verschillende ziekenhuizen. Daarnaast heb ik ook nog wat wol gedoneerd aan een verpleeghuis, waar mutsjes voor de Goedgemutst actie van het Ouderenfonds van worden gemaakt. Ik heb mijn karma punten dus weer verdiend. 

Bij het uitzoeken van de wol vond ik verschillende projecten, die ik eigenlijk alweer vergeten was. Zo vond ik een pakket waarvan ik een sjaal zou maken voor mijn oom, een pakket voor een unicorn knuffel die ik voor een vriendin zou maken (en al bijna af heb) en verschillende trui-pakketten. Ik ben begonnen met de sjaal voor mijn oom. 

Frontline hero bear

Ik ben nu bezig met mijn oudste coschap Neurologie in het Ikazia ziekenhuis Rotterdam, waar ik met name op afdeling 6B, de SEH en de poli te vinden ben. Op de afdeling staat een knuffeltje van een beer, die gekleed is in dokters kleren. Deze is gemaakt door Esther, een van de verpleegkundigen (te vinden op Facebook: Handmade with Love By Esther). Ik vond het zo leuk, dat ik deze zelf ook wilde maken. 

Frontline Hero Bear

Het patroon is gemaakt door Yarn It, Darn it en is gratis beschikbaar. Mocht je een beertje willen verkopen, dan wil ze graag een shout-out. Ze heeft het ontworpen tijdens de eerste coronagolf om de ‘zorghelden’ een hart onder de riem te steken: “As we do our part by #stayingathome, our Medical Frontliners are out there fighting to keep us all safe. They are truly our heroes!” 

Ik zat een paar dagen thuis vanwege de overbelasting aan mijn rug en vond dit een goed moment om dit beertje te maken. Ik heb er twee dagen over gedaan en vond het leuk om te doen. Ik vind het eindresultaat heel schattig, maar weet nog niet zo goed wat ik ermee moet gaan doen. Ik hou hem voor nu nog maar even voor mezelf. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s