Motivatie gevraagd!

Ken je die grap over die hardloper die trainde voor de marathon? Die ging niet door… Helaas was dit voor mij (en vele andere lopers) wel zo. Corona heeft natuurlijk veel meer en veel ernstige gevolgen, maar ik wil graag een stukje schrijven over hoe het trainen en het hardlopen de laatste tijd gaat. En het verhaal van de marathon hoort hier echt wel bij. 

In 2019 liep ik de kwart marathon van Rotterdam voor de tweede keer en mijn ouders kwamen kijken. Na afloop stonden we naar de eerste finishers van de hele marathon te kijken. Zo’n scenario is sowieso ontzettend gaaf om te zien – hoe hard ze gaan, terwijl ze al zo’n afstand achter de rug hebben! Ik zei grappend tegen mijn moeder: “Denk je dat ik hem volgend jaar ook ga lopen?” Mijn moeder antwoordde meteen, ze hoefde er niet over na te denken: Nee. Geen gek antwoord op zich, want ik was/ben niet zo sportief en het hardlopen deed ik nog maar kort fanatiek. Maar dat was wel het moment waarop ik dacht: Nee? Dan ga ik het dus doen. Ik zocht een schema voor de halve marathon uit en begon door te trainen. Ik trainde ook twee keer met de hardloopgroep van Runner’s World en verbeterde mijn halve marathon PR in een jaar van 2.09 naar 1.55. Ik begon vol motivatie aan mijn marathonschema en het ging ook allemaal goed. Blessures had ik niet echt last van (wel pijntjes hier en daar, maar dat hoort er bij) en de lange duurlopen gingen goed, ik heb zelfs 30 kilometer achter elkaar gelopen. Uiteindelijk ging hij dus niet door – erg balen. Daarna heb ik nog geprobeerd het hardlopen te blijven doen, maar zonder ‘doel’ wil dat nog niet echt vlotten. De marathon werd nog twee keer verplaatst: april 2020 naar oktober 2020 naar april 2021 naar inmiddels oktober 2021. Ik heb nog een startbewijs en de berichten dat hij dit jaar wel door zal gaan, zijn gunstig. 

De afgelopen tijd ging het trainen niet zo goed. Ook al trainde ik met de groep ‘Have A Good Run’, ik kon me niet meer motiveren om naar buiten te gaan. Daarnaast was ik ook geblesseerd (aan mijn rug), waarvoor ik bij een fysiotherapeut geweest ben. Inmiddels mag ik het hardlopen wel weer oppakken, maar de overgang van studie naar werk is best wel zwaar en ‘s avonds kom ik compleet gesloopt thuis. Dit gaat echter steeds beter en ik denk dat als ik weer ga hardlopen, dat ik daar dan ook weer energie van krijg. Ik wil het dus echt weer gaan doen. 

In januari deed ik mee aan een virtueel evenement van de NN Running Day : de New Years Edition. Dit was echt superleuk. Je kon kiezen uit verschillende afstanden en ik besloot voor de tien kilometer afstand te gaan. Je kiest een startmoment uit en doet een warming-up en vervolgens ga je – gewoon waar jij wilt lopen – tien kilometer hardlopen. Tijdens je loopje krijg je via de app en via de oortjes allerlei feitjes en weetjes te weten, over het lopen, toen ging het over het jaar 2020. Daarnaast – en dat was misschien wel het allerleukste – kunnen mensen berichtjes voor je inspreken, die je dan tijdens het lopen te horen krijgt. Mijn moeder had er een stuk of 7-8 ingesproken. Dus om de zoveel kilometer hoorde ik haar me aanmoedigen. Superleuk. Het leek net alsof ik weer echt meedeed aan een wedstrijd. 

Aankomend weekend is er weer een virtueel evenement en dan wel de ‘NN Marathon Rotterdam’ editie. Je kunt verschillende afstanden kiezen en ik ga voor de kwart marathon (vijf kilometer vind ik te kort, maar de halve marathon is op dit moment even te veel gevraagd). Ook deze editie kunnen berichtjes ingesproken worden en het lijkt me leuk als jullie dit voor me willen doen! Dat kan via onderstaande link:

Geef mij een schop onder mijn kont en moedig me aan tijdens mijn hardlooprondje morgen om 11:00! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s