Over mij

Even voorstellen…

Hi!

Ik vind het erg moeilijk om hier iets over mezelf te schrijven, maar ik zal proberen mezelf zo goed mogelijk voor te stellen. Mijn naam is Anouk de Jong en ik ben 25 jaar oud. Ik ben erg geïnteresseerd in de hersenen en zenuwen en heb tussen mijn bachelor en master geneeskunde een researchmaster neurowetenschappen gedaan. Nu ben ik net begonnen met werken als arts, bij de Neurologie in het Ikazia ziekenhuis. Ik woon samen met mijn 2 goudvissen Fred & George in mijn meest favoriete stad ter wereld, Rotterdam.

Ik ben deze blog begonnen in 2021. Afgelopen jaar was niet het beste jaar, uiteraard. Ons leven is flink opgeschud. Er zijn veel overlijdens geweest en ook veel zieken. Veel mensen raakten hun baan en hun stabiliteit kwijt. Persoonlijk prijs ik mezelf gelukkig dat ik niet tot die groep behoor. De gevolgen van het virus waren voor mij slechts klein, maar hebben voor een cascade van gebeurtenissen geleid, waardoor ik uiteindelijk in een diep dal terecht ben gekomen. Door de komst van het coronavirus werden allerlei evenementen afgelast, waaronder de marathon van Rotterdam en Pinkpop en is mijn studie een paar maanden stop gezet. Dat was niet goed voor mijn mentale gezondheid, ook al wil ik zeker niet klagen. Toen ik voor een coschap naar Zwolle moest, heb ik aan de bel getrokken en ben ik in behandeling gegaan. Nu voel ik me een stuk beter en heb ik weer de energie om met al mijn verschillende hobby’s aan de slag te gaan. Mijn hobby’s zijn lezen, schrijven, tekenen, schilderen, hardlopen, fietsen en sinds kort ook koken en bakken. Dit zijn gelukkig veel hobby’s die met de huidige maatregelen gewoon door kunnen gaan.

Ik heb hiervoor een soort bucketlist/to do lijst gemaakt, omdat ik veel verschillende dingen leuk vind en ook hierin soms door de bomen het bos niet meer zie. Vroeger was ik altijd veel bezig met een project wat ‘Day Zero’ heet. Hierbij bedenk je 101 doelen die je vervolgens in 1001 dagen moet uitvoeren. Hier is deze lijst op geïnspireerd, maar eigenlijk wil ik deze blog als een soort uitlaatklep gebruiken en gewoon lekker schrijven en doen wat ik wil.

Mochten jullie vragen hebben of opmerkingen, schroom dan alsjeblieft niet om contact met me op te nemen. Ik sta (bijna) overal voor open!

Liefs,

Anouk

Rotterdam
Nederland